Vandprøver viser, at vandet i Københavns Havn er så rent, at det er muligt at producere fødevarer i det.  Det åbner ikke blot muligheden for at lave en østersbanke med tilhørende fiskeopdræt og tangproduktion, det åbner også muligheden for at skabe et nyt maritimt samlingssted for byens brugere. HarbourFarm vil kombinere bæredygtig fødevareproduktion med et socialt element, som normalt ikke er muligt i traditionel østersopdræt. På den måde bliver produktionen integreret i byens bevisthed og tillader byens brugere at deltage i det urbane miljø som en del af den økologiske landbrugsudvikling.

På platformen ovenvande bliver det bl.a. muligt at få sin egen maritime nyttehave. Her kan man selv og i fælleskab med andre dyrke egne østers og muslinger.

Denne form for agrikultur åbner også muligheden for at oprette nye fødevarefælleskaber – i stil med Aarstidernes ugentlige kasser.

Og endeligt får begrebet friskhed en helt ny dimension, når der kun er få meter fra jord til bord – eller rettere fra hav til bord. En udendørs østersbar gør HarbourFarm til et madkulturelt samlingssted i østerssæsonen. Samtidig giver en overdækket restauration året rundt mulighed for at kigge ud på havets rolige vuggen, imens man nyder østers, muslinger, fisk og tang, der minutter forinden vuggede i det selvsamme hav.  

Med andre ord skal HarbourFarm være et nyt rekreativt område, hvor nyttehaverne skaber liv og en ny social platform, og hvor restaurationen bliver en madkulturel attraktion og et forbillede indenfor bæredygtig fødevareproduktion.