Om projektet

Gastronomi, aquakultur og oplevelsesbaseret byudvikling

Harbour Farm er et udviklingsprojekt, der tager sigte på at udnytte byens havnearealer til at producere mad og maritime oplevelser til beboere og tilrejsende. I takt med at industrien har forladt inderhavnene, har København, i lighed med mange andre store byer, oplevet store forbedringer af vandkvaliteten. Det åbner helt nye muligheder for at udnytte arealerne til at skabe liv.

Samtidig er der en stigende opmærksomhed og interesse for kvalitet, bæredygtighed og lokal mad.

I erkendelse af at vores fødevareproduktion og –forbrug har konsekvenser for vores fysiske miljø,  er det ikke længere nok, at vores fødevare er økologiske, de må helst heller ikke have rejst den halve jord rundt for at nå til middagsbordet.  

Målet med Harbour Farm er derfor at skabe en fysisk facilitet, der gør det muligt at producere østers, muslinger, tang og fisk i selve havneløbet. Et omvendt rev, der kan forsyne byens indbyggere og turister med unikke madoplevelser, og som fortæller historien om en ny placering for byen i det naturlige og urbane økosystem.

På længere sigt er målet med Harbour Farm at tilvejebringe og vedligeholde erfaringer og knowhow i forhold til at producere fødevarer i bynære havnemiljøer til glæde for nuværende og kommende generationer, der bekymrer sig om, hvor langt en fødevare har rejst for at nå frem til ens tallerken.

———-

Projektet drives frem i et samarbejde mellem ildsjæle fra koncept- og kommunikationsbureauet KONVERS og arkitekttegnestuen EFFEKT (tilsammen konfekt). Følg os på Facebook